"Tänään on juuri oikea aika, tehdä semminen taika, että lentää kuuhun ja karamelleja sataa suuhun".

 

Tänään leikittiin lasten kanssa päiväkodin pihalla, syötiin ruoka, mentiin päiväunille ja... kasvatushenkilökunnalla on tässä kohtaa tyypillisesti kahvitauko... mutta tänään kävin poikkeuksellisesti kahvitunnillani kaupassa ostamassa tarvikkeet huomista pullanleivontapäivää varten. Ja kyllä totta me leivomme alle kolmevuotiaiden kanssa voisilmäpullia! Ja mikä parasta... vanhemmat saavat ostaa oman lapsensa tekemää tuoretta pullaa iltapäivällä kun tulevat hakemaan lapsensa kotiin. Pullapussissa on 5 pullaa ja se maksaa vain 2e! Halvalla hyvä mieli ja makuelämys ja rahathan menevät hyvään tarkoitukseen..

 

Lasten herättyä pikkuhiljaa päiväunilta leikin pienen 2-vuotiaan pojan kanssa pikkuautoilla pienen tytön ,ei vielä kahtakaan, istuessa sylissäni katsellen meidän leikkiä. Vähän väliä pienityttö sanoi: " omaan ryhmään" ja "välipala"katsoen minua syvälle silmiin. Sanoin että vielä pitää muutama minuutti leikkiä ja odottaa välipalaa, sillä siihen oli aikaa vielä 20min. Vihdoin välipalan aika koitti ja voi sitä riemua kun siellä oli laskiaispullia!

Välipalan jälkeen leikit jatkuivat sisällä noin klo 15.30 asti, jonka jälkeen siivosimme lelut ja lähdimme pienissä ryhmissä vessaan ja pukemaan ulos. Muutama lapsi oli jo tässä vaiheessa jo lähtenytkin kotiin.

Muistutimme äitejä huomisesta naistenillasta, joka järjestetään päiväkodillamme äitien ja mummien hemmottelun merkeissä. Naistenillassa on mahdollisuus osallistua hierontaan, intialaiseen päähierontaan, jalkahoitoon, kasvohoitoon, kulmien ja ripsien värjäykseen sekä Zumbaan. Lisäksi lipun hintaan kuuluu ruokailu. Maittavan ruoan meille ihanille naisille valmistavat kaksi miespuolista työkaveriamme:) odotan innolla huomista iltaa. Harva päiväkoti järjestää tällaista tempausta lasten äideille. Allekirjoittanut on kylläkin töissä tuolla tapahtumassa mutta siinä sivussa voi itsekin käydä zumbailemassa ja laitattamassa ripset räpsykuntoon!

... Mihin jäinkään... ai niin ulos mentiin ja vanhemmat hakivat lapsensa ja suljin päiväkodin klo17.00 ja lähdin hakemaan omaa poikaani päiväkodista ( Mika on töissä).

Kotiin päästyämme astianpesukoneen tyhjennys ja sitten lapsille ruokaa ja hetken yhdessä oloa kunnes kello olikin jo niin paljon, että oli iltapesujen ja iltasatujen aika... ja nyt alan katsomaan ensimmäistä jaksoa suomen kaameimmasta kämpästä!