Tämä viikko on alkanut normaalisti työn teolla. Eilen eli Mansikka maanantaina mulla oli iltavuoro töissä ( 9.00-17.00). Aamu alkoi salijumpalla lasten kanssa. Potkittiin palloa, vieriteltiin palloa ja heitettin sitä. Välillä lapset ajelivat pikku mopoilla ympäri salia ja kiipeilivät puolapuissa ja hyppivät patjalle. Salin päässä oleva pehmopalikka.leikkihuone oli myös kovassa käytössä. 

Jumpan jälkeen mentiin sitten syömään ja päiväunille. Tauolla menin kahvihuoneeseen, otin kahvikupin ja kirjan jota luen( Candace Bushnell: 4 Blondia) ja menin sohvalle ja otin rennosti. Muutama työkaveri siihen tuli ja sanoi, että johan on rentoa työnteko! mä siihen, että: Mä oon tauolla:).

Lasten heräiltyä päiväunilta syötiin välipala ja leikittiin hetki sisällä ja lähdettiin ulos ja sitten kotiin...

Kotona päätimme Mikan kanssa menevämme kahdestaan lenkille. Pojille sanoimme, että nyt äiti ja iskä menee lenkille ihan kahdestaan ja te voitte silläaikaa vaikka pelailla kotona tai katsoa jonkun lyhyen leffan. Jasperille sanottiin , että jos teille tulee joku hätä niin soita, me emme mene kauas ja tulemme pian. Emme ole vielä kertaakaan jättäneet lapsia kotiin silleen, että olisimme menneet kahdestaan lenkille mutta nyt tuntuu siltä, että he ovat jo niin isoja, että onnistuvat pienen hetken  olemaan yksin kotona.

Oli ihanaa kun pääsi ihan kahdestaan kävelemään ja ihan oikeasti juttelemaan ilman jonkun jatkuvia keskeytyksiä:) Nautimme todella!

Tänään Tikkari tiistaina mulla oli taas iltavuoro ( 8.45-16.45). Tänään menin kahden meidän ryhmän isoimman lapsen ( 3-vuotiaita) ja viereisen lapsiryhmän lasten ja heidän opettajansa kanssa Kirjastoon. Lapset pitivät hienosti narusta kiinni koko matkan.( Kirjastolle on meidän päiväkodilta noin 0,5km) Kirjastossa lapset saivat lukea kirjoja ja valita yhdet kirjat lainattavaksi päiväkotiin. Tikkurilan kirjastossa lastenosastolla on myös semmoinen lukumaja, mihin saa mennä lukemaan kirjoja kunhan ottaa kengät pois. Lisäksi siellä oli myös keinuhevosia, joilla saa kiikkua. Ei ole nykyää kirjastossa niin tiukkaa kuin ennen. Mutta mielestäni on hyvä kuitenkin opettaa lapsille miten kirjastossa käyttäydytään. Eli: siellä ei juosta, ei huudeta, annetaan toisille lukurauha ja nautitaan itsekin kirjoista. Jotkuthan ei tätä opeta ollenkaan ja sen kyllä huomaa....

Tänään luin kirjaani vuorostaan lepparissa. Kaikki pienet nukkuivat ja sain lukea ihan rauhassa:) Tämän työn etuja on: Ulkoilu, päiväunet ja jos ei nukuta niin kirjan lueskelu:) Päivä kului loppuun samaan mallin kuin edellisenäkin päivänä. Ainoa muutos oli se, että yhden lapsen pyykkipussi katosi mystisesti ?

Töistä päästyäni hain Juliuksen päiväkodista ja kävimme kaupassa ostamassa illaksi ruokaa..kotiin päästyämme söimme ja lapset katsoivat lastenohjelmat ja mä lukkiuduin koneelle.. ( noh tarkistin mä sitä ennen Jasperin läksyt :)) Nyt pojat pelaa salama-peliä ja mä skriivaan tätä blogia! HEh! Huomenna vaihteeks aaamuvuoo ja lyhennys eli 7.00-13.15! I liked! Illalla vielä Jasminille ja Veigolle kyläilemään! Mucho gusto!!!