En oo melkein kuukauteen käynyt kirjoittamassa täällä mitään. On ollut niin rankka kuukausi ettei oo jaksanut ees kissaa sanoo. En oo kuukauteen käynyt missään jumpallakaan ja tuntuu ettei jaksa vieläkään. Töissä on ollut niin rankkaa ettei työpäivän jälkeen oikein jaksa muuta kuin tulla kotiin pötköttää.

No oon mä saanut jotain aikaiseksikin.

Töihin tein lapsille monisivuisen joulukalenteri- sadun.. Satu kertoo Tiina-tontusta, joka monien mutkien kautta vaeltaa joulupukin luokse Korvatunturille. Tiina-tontun tehtävänä on viedä salainen "ainesosa" pussukka Korvatunturin tontuille, jotta nämä ryhtyisivät tekemään innoissaan ja ripeästi lahjoja kaikille maailman kilteille lapsille. Tonttuja kun on tupannut vähän laiskottamaan. Tiina-tonttu kohtaa matkallaan tonttumetsästä korvatunturille erilaisia metsäneläimiä ja peikkoja ja jopa piparkakkupojan. Hän auttaa ja saa myös itse apua eläimiltä. Mutta arvatkaapas mitä se salainen ainesosa on? 

No sehän on tietenkin ystävyyden, oikeudenmukaisuuden ja avunannon pulveria!:)

Tämän joulusadun tekemiseen multa meni pari päivää ja keksin kaiken omasta päästä. Työkaverit ovat kehuneet kovasti statua ja ihmetellet miten olen keksinytkin. Ajattelin, että satua kehittämällä siitä voisi tehdä melkein lasten satukirjankin:)

Päiväkodissa tarinaa kuvittaa taulu, jossa on Tiina-tontun kotitalo, metsää, oravien puu, hiirien kolo ja pupuja hyppelemässä sekä joulupukinpaja. Tarinaa kerrottaessa taululle tulee joka päivä lisää rekvisiittaa. Esimerkikisi jokapäivä Tiinä-tontun jalanjälki, joita on siis 24. Lisäksi ne hahamot, joita Tiina-tonttu kohtaa matkallaan.  Meillä on Tiina- tonttu nukke ,joka kertoo lapsille siis omaa tarinaansa:) Jokainen lapsista saa vuorollaan joulusukasta joulukortin, jossa on joku tehtävä. Tehtävän suoritettuaan lapsi auttaa Tiina- tontua tarinassaan eteenpäin:)

Mukavaa joulunalusaikaa kaikille!